PLEJE AF TÆPPER

Det er en god ide at passe godt på dit tæppe – på den måde kan du nyde det i de næste mange årtier!
For god vedligeholdelse af tæppet anbefales det at støvsuge regelmæssigt, men brug ikke en roterende støvsuger, da du risikerer at ødelægge tæppets fibre. Det er også en god idé at ryste og børste tæppet. Ved at støvsuge, ryste og børste tæppet regelmæssigt forlænger du tæppets levetid, da du undgår, at snavs sætter sig fast i tæppefibrene.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at nogle tæpper kan kaste lidt uld, hvis de er helt nye. Dette er kun overskydende fibre, som ikke blev indarbejdet korrekt i garnet under vævningen – dette er helt normalt. De overskydende fibre vil aftage med tiden og kan let fjernes med en støvsuger eller en hård børste.
Desuden er det en god idé at rotere dit tæppe 180 grader engang imellem for at sikre et jævnt slid.

Pletter på tæppet kan normalt fjernes relativt let. Hvis du har mulighed for det, er det bedst at tørre pletten op straks efter at have spildt i stedet for at lade pletten tørre. Rens derefter tæppet med varmt vand og sæbe på en klud. Hvis dette ikke er nok, kan man bruge bagepulver på pletten og lade det tørre i 30 sekunder. Undgå at gnide for meget. Brug derefter støvsugerhovedet direkte på stedet, da du derved kan absorbere noget af væsken ud af tæppets fibre. Hvis pletten ikke kan fjernes med ovennævnte råd, anbefaler vi at få tæppet renset hos en professionel.